8   48
1   53
2   45
0   38
4   59
4   67
0   34
9   97
2   49
4   62

Cum combin produsele de machiaj atunci cand plec intr-o minicalatorie si spatiul din portfard este redus?

De foarte multe ori mi se intampla sa fiu nevoita sa calatoresc si sa am foarte putin spatiu de depozitare in bagaj. Daca plec la parintii mei la tara(se intampla cam de 2 ori pe luna in perioada verii), prefer sa iau cu mine numai un rucsac in care sa am cateva haine, pijamale si un singur portfard cu produse cosmetice si de machiaj.

La fel se intampla si atunci cand calatoresc in afara tarii. De obicei, prefer sa platesc mai putin pe biletele de avion si aleg sa am numai bagaj de mana in avion. Avand numai bagaj de mana, spatiul este limitat.

In primul rand ma gandesc sa iau cat mai putine haine, numai strictul necesar, apoi incerc sa combin produsele cosmetice in asa fel incat sa obtin un machiaj de zi sau unul de seara folosind un minim de produse. Fac asta pentru ca vreau sa plec cu trolerul numai pe jumatate plin, stiind ca voi cumpara, cu siguranta, cateva produse vestimantare si cateva cosmetice/machiaje din orasul in care urmeaza sa ajung.

La produsele cosmetice si de machiaj, am grija sa includ maxim 4-5 lichide pentru ca limita maxim admisa in bagajul de mana este de 10 produse, fiecare avand maxim 100 ml.

Iata care sunt produsele pe care le iau cu mine si modul in care le combin pentru a obtine un machiaj complet:

  • O crema pentru fata este nelipsita din trusa mea, dar voi renunta pentru cateva zile la crema pentru ochi si o voi folosi pe cea pentru fata in locul acesteia din urma.
  • Evident, fondul de ten si anticearcanul sunt nelipsite – cand vine vorba de anticearcan, incerc sa iau unul cremos si nu unul lichid; aici fac loc pentru un beauty blender care ma ajuta sa intind bine si fondul de ten, dar si anticearcanul.
  • O pudra pentru fixarea produselor cremoase si o pensula mare pentru aplicarea usoara a acesteia sunt necesare.

  • Urmatorul produs este o trusa care contine un iluminator, un blush si o pudra bronzanta. Pentru aplicarea lor voi folosi pensula pe care am luat-o pentru aplicarea pudrei.
  • Bineinteles, mascara este si ea nelipsita, simt ca nu am gene daca nu o aplic in fiecare dimineata. 🙂

  • Urmatoarele 2 produse pe care le adaug in portfard sunt: o trusa pentru sprancene care contine o parte cremoasa cu ajutorul careia umplu golurile din strancene si un soi de fard cu ajutorul caruia fixez produsul cremos, tot la acest pas includ o pensula unghiulara.
  • Ultimele 3 produse care isi au locul in trusa mea sunt un demachiant solid, cateva dischete demachainte si un ruj cremos care se poate transforma foarte usor intr-unul mat cu putina pudra libera.

Ordinea aplicarii produselor este urmatoarea: crema pentru fata, fond de ten si anticearcan pe care le intind bine cu ajutorul buretelului de machiaj de tip beauty blender, urmate de pudra aplicata cu o pensula stufoasa.

Realizez machiajul ochilor cu ajutorul iluminatorului, blushului si pudrei bronzante din trusa anterior mentionata. Tot aceste produse ma ajuta sa-mi conturez natural fata, sa aplic putina culoare in obraji si sa ofer tenului o usoara urma de luminozitate.

Aplic mascara pe genele superioare si putin pe cele inferioare pentru ca intregul machiajul sa para mai fresh. Conturez apoi sprancenele, aplic rujul si am terminat cu machiajul de zi.

Daca vreau ca acesta sa fie mai intens si sa fie unul de seara, cu ajutorul pensulei unghilare, iau putina mascara si trasez o liniuta de “tus”. Peste rujul cremos tapotez cu un servetel pentru a indeparta surplusul si aplic un strat sbtire de pudra libera.

Iata cum reusesc sa obtin 2 machiaje de zi si de seara cu ajutorul catorva produse pe care le folosesc inteligent.

In lista enumerata mai sus, am 3 produse lichide, la care adaug o apa de parfum, in general in varianta travel size pentru ca ocupa mai putin spatiu in portfard, un total de 4 produse lichide, ramanand o gramada de loc pentru alte “bunataturi” de cumparat. 🙂

Tu ce iei de obicei cu tine atunci cand calatoresti si cand spatiul din bagaj este limitat?

Daca vrei sa vezi cele mai recente postari sau video-uri aparute pe blog/canalul meu, te invit sa ma urmaresti pe  FacebookInstagram si Youtube.

Te pup, S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.