Ce schimbari am facut pentru a scadea consumul de plastic?

In ultima perioada am inceput sa urmaresc mai multe plofiluri de instagram si sa vizionez tot felul de video-uri si documentare despre consumul de plastic si ce putem noi, oamenii, sa facem pentru a scadea consumul si pentru a avea mai multa grija de planeta noastra.

In timp ce rasfoiam astazi instagram-ul, am vazut urmatoarea imagine.

 

Mi-am amintit de cate ori am folosit paie de unica folosinta atunci cand am iesit in oras sau, chiar acasa, fara sa ma gandesc la raul pe care il produc.

In ultimele luni, am folosit paie din plastic, dar refolosibile. De curand, am decis sa le reciclez si sa le inlocuiesc cu paiele din inox de la esennoua.

O alta schimbare pe care am facut-o a fost sa renunt la paharele din plastic, pe care le-am inlocuit cu pahare din sticla. Am cateva bucati cumparate din lidl si cateva din Pepco.

Sunt o mare consumatoare de cafea si, in urma cu ceva timp, imi cumparam cafeaua de la tonomatul aflat la serviciu sau de la o cafenea aflata in drumul meu.

De mai bine de o luna, mi-am comandat 2 cani KeepCup si am incercat sa le folosesc aproape zilnic, fie imi prepar cafeaua acasa si o iau cu mine la serviciu, fie trec pe la 5 to go si mi se prepara cafeaua in canutele mele.

Canutele KeepCup se pot comanda de pe site-ul din UK sau se mai gasesc pe Zoot.

De la esennoua am mai comandat betioase de urechi din bambus si bumbac pentru ca foloseam aproape zilnic betisoare de urechi cu codita din plastic, mai departe cred ca iti  poti imagina cam care era consumul. 🙁

Am incercat si periutele de dinti din bambus si ma declar multumita, nu se simte deloc o diferenta negativa fata de cea din platic, ba chiar mi se pare ca acestea din bambus par mai stabile, mai durabile.

Te-ai gandit pana acum la implicatiile negative pe care consumul de plastic il are asupra noastra si asupra planetei? Daca da, ce schimbari ai facut pentru a reduce consumul de plastic?

Pe pagina de facebook a blogului, dar si pe instagram sunt mult mai activa decat aici, pe blog, asa ca te invit sa ma urmaresti pe  FacebookInstagram si Youtube.

Te pup, S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.