3   108
0   66
5   62
2   54
3   69
2   69
8   74
0   60
0   60
0   44

Budinca de chia cu spirulina | Reteta usoara | FoodieMeetsBeauty

In ultimii ani am inceput sa fiu mult mai atenta cu alimentele pe care le consum si am descoperit multe “super foods” pe gustul meu care au intrat in alimentatia mea zilnica.

Spirulina este unul dintre aceste super alimente despre care am citit mult, afland toate beneficiile ei.

De cand am inceput sa nu mai consum atat de multe produse animale cum o faceam inainte, oamenii din jurul meu au inceput sa ma intrebe cum ma descurc cu lipsa proteinei.

Raw Spirulina Crunchies de la Spinoa contine proteine in proportie de 60%, fier, mangan, zinc, dar si calciu, potasiu, magneziu, precum si vitaminele A, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9. Nu numai ca nu duci lipsa de proteina, ai si toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie.

Sa mai povestesc despre modul sustenabil in care este crescuta spirulina?! Mai mult, aceasta produce oxigen si consuma dioxid de carbon la fel de mult precum copacii.

In speranta ca te-am facut curios, -oasa, iti prezint astazi o reteta foarte usor de preparat: o budinca de chia cu Spirulina Crunchies produsa in Burkina Faso.

Ingrediente:

  • 220 ml lapte de cocos sau alt lapte vegetal
  • o banana
  • 40 g seminte de chia
  • o lingurita Raw Spirulina Crunchies
  • afine pentru decor si pentru aportul de Vitamina C

Reteta este foarte usor de preparat: maruntesti bine banana cu ajutorul unei furculite, amesteci cu laptele de cocos si adaugi semintele de chia, continuand sa amesteci pana cand vei obtine o compozitie omogena.

Din acest punct, transferi compozitia intr-un bol/cutie care se inchide cu capac, adaugi o parte din afine si lasi totul minim 3-4 ore in frigider sau chiar peste noapte.

Dupa ce acest timp a trecut, este momentul sa adaugi spirulina si afinele (fresh sau congelate) peste budinca de chia obtinuta si sa o servesti cu mare placere.

Gustul mi se pare foarte bun, este usor dulceaga de la banana si afine, spirulina este usor usor sarata si se complimenteaza bine cu celelalte ingrediente.

Tu ai auzit pana acum de spirulina? O folosesti in mancare?

Stai pe aproape! Urmeaza cateva retete foarte interesante si voi avea o surpriza pe instagram pentru tine.

Pupici,

S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.