Cu totii asteptam o vacanta sau un concediu si speram ca totul va fi perfect, insa, inainte de a porni la drum, este bine sa te pui la punct cu toate detaliile.
In primul rand, trebuie sa planifici bugetul de vacanta. Apoi trebuie sa cauti cele mai bune oferte (ar putea sa dureze mai mult, dar in felul acesta poti economisi si vei avea mai multe vacante pe an).
Daca pleci in alta tara trebuie sa vezi ce moneda poti folosi, sa faci schimbul valutar la un curs foarte bun si sa iti faci o idee despre preturile din tara respectiva (sa vezi cat costa o calatorie cu taxi, cat costa un bilet sau abonament la mijloacele de transport in comun). Exista foarte multe bloguri de vacanta si diverse site-uri unde gasesti toate informatiile.
Ar fi forte util sa iti cumperi un ghid de conversatie, un ghid cu obiectivele turistice din tara respectiva si o harta. De asemenea, exista foarte multe aplicatii pe mobil care te pot ajuta sa te orientezi mai bine si sa ai toate informatiile necesare organizarii vacantei.

Daca pleci cu prietenii si sunteti un grup mai mare trebuie sa ai in vedere activitatile preferate ale fiecaruia; este posibil ca unii dintre prietenii tai sa vrea sa stea la plaja toata ziua sau sa faca shopping sau sa viziteze obiecte turistice. Un plan bine facut va va ajuta sa nu pierdeti timpul cu organizarea la fata locului.
Este foarte important sa nu iei prea multe haine cu tine. Trebuie sa tii cont de faptul ca in vacanta vei achizitiona alte haine, suveniruri, cadouri pentru cei de acasa…
Daca vrei sa pleci cu avionul, trebuie sa tii cont de mai multi factori. Potrivit unui studiu, miercurea este ziua in care sunt disponibile cele mai multe locuri si facilitati. In aceasta zi poti gasi bilete la preturi mult mai mici. Si in zilele de marti si sambata este posibil sa gasesti oferte. De asemenea, mai ieftin este sa calatoresti cu un zbor programat dimineata foarte devreme. Studiile au aratat ca in zilele de vineri si duminica biletele de avion costa cel mai mult.
Specialistii ne sfatuiesc sa cautam bilete individuale pentru a vedea care sunt costurile acestora si apoi sa cautam bilete pentru intregul grup si sa facem comparatia. Este posibil ca la nivelul grupului sa gasesti un cost mai mare deoarece atunci cand vei face o cautare se va afisa pretul cel mai mare pentru un bilet. Spre exemplu, daca vei calatori in grup de 4 persoane si 3 dintre bilete costa 100 euro, iar cel de-al patrulea 200 euro, se va afisa pretul de 200 euro pentru fiecare bilet.
Trebuie sa cauti si cele mai bune variante de cazare; in grup poti inchiria o vila sau un apartament. Dupa ce iti alegi cazarea, intra pe forumuri si cauta locatia respectiva pentru a te asigura ca vei avea parte de seriozitate si confort.

Pupici, S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.