Folosesc Snapchat destul de des, in general, pentru a trimite diverse poze sau video-uri prietenilor mei. De foarte multe ori, mi se pare enervant faptul ca trebuie sa tin mereu apasat butonul de inregistrare, desi as avea nevoie de ambele maini disponibile.

Ei bine, am gasit o varianta prin  care pot sa inregistrez video-uri fara a avea o mana mereu ocupata. Am nevoie numai de un trepied sau de un suport in care sa-mi fixez telefonul in pozitia dorita si video-urile Snapchat sunt gata!

Totusi, inainte de a fixa telefonul in trepied e nevoie sa fac cateva setari simple. Iata care sunt pasii:

 1. In meniul Settings/Configurari, mergi in tab-ul General
 2. In tab-ul Accessibility/Accesibilitate mergi in AssistiveTouch, pe care-l gasesti in partea Interaction/Interactiune

 1. Activeaza AssistiveTouch si apoi mergi pe Create New Gesture…/Creati un gest nou…

 1. Tine apasat centrul ecranului telefonului cu un deget si lasa sa se inregistreze atingerea. Dupa ce s-a inregistrat, apasa Save/Salveaza
 2. Denumeste atingerea cum vrei, eu am numit-o sugestiv Snapchat video

 1. Dupa acesti pasi, in tab-ul AssistiveTouch mergi pe Customise Top Level Menu…/Personalizati meniul superior… si apasa butonul +
 2. Adauga gestul creat anterior si apoi deschide aplicatia Snapchat

 1. Mergi pe butonul gri care reprezinta AssistiveTouch si selecteaza gestul creat, in cazul meu Snapchat video
 2. Vei vedea in centrul ecranului un cerc cu un punct in mijloc. Trebuie sa-l tragi in jos cu ajutorul unui deget pana il aduci in punctul de inregistrare. Din acest moment se vor inregistra video-uri.

Exista si o parte putin enervanta si anume: din acest moment aplicatia Snapchat va putea numai sa filmeze nu sa si fotografieze, dar acest lucru se va intampla pana cand te vei obinui sa dezactivezi inregistrarea.

Cum sa o dezactivezi? Fie mergi pe Home si apoi redeschizi aplicatia, fie numai apesi butonul gri (Assistive Touch) si apoi apesi oriunde in afara ferestrei aparute.

Mie mi se pare un truc foarte util, mai ales daca vrei sa filmezi mai mult si ai nevoie de ambele maini, poate in cazul unui unboxing sau poate vrei sa filmezi cand te machiezi sau cand gatesti ceva, etc…

Tu folosesti Snapchat, te-a ajutat articolul de astazi? Crezi ca un video in care as explica fiecare pas ar fi mai folositor?

Daca vrei sa vezi cele mai recente postari sau video-uri aparute pe blog/canalul meu, te invit sa ma urmaresti pe Snapchat, unde ma gasesti cu userul stefaniamedelet sau pe  FacebookInstagram si Youtube.

Te pup, S.

20 thoughts on “Cum sa filmezi pe Snapchat cu o simpla atingere? | Varianta iPhone”

 1. Foarte util si bine realizat articolul. Din păcate am un iPhone 4S, un bătrânel care nu face fata snapchat-ului.

 2. Intentionez sa imi iau iphone si cred ca va fi util articolul tau. Ce-i drept eu folosesc snapchatul doar pentru distractie cu prietenele si imi sunt suficiente filmuletele acelea scurte de 10 secunde, dar nu se stie niciodat cand vrei mai mult. 🙂

 3. Cu snpachat am o relatie de iubire-ura. Imi mananca bateria la greu si efectiv urasc asta, dar iubesc sa urmaresc activitatea mai multor persoane, asa ca ma rezum la a intra o singura data pe zi! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.